Carcharias

Fat white bastard. Also a shark. And the first mate.

Description:

Név: Carcharias

Faj: fishman (nagy fehér cápa)

Tulajdonságok:

Cápaember 12
Tud lélegezni víz alatt, jól úszik, ért a halemberek nyelvén, stb. Emellett a fishman karatéban szerzett jártasságának fokmérője, így harci dobásokat ezzel végez.
Hájdagály 11
Hatalmas, rengő zsírtömegei hatékonyan védenek a hideggel és fizikai bántalmakkal szemben. Akkor is erre dob, ha a súlyát akarja az előnyére fordítani valamilyen erőpróbában (pl. ajtók betörése), illetve általános szívósságként is funkcionál, mert ha annyit zabálsz, mint ő, akkor némi mérgekkel szembeni ellenállás is ragad rád.
Tárgyalóképesség 10
Első tisztként nagy gyakorlata van a vitás kérdések szavakkal való elrendezésében, függetlenül attól, hogy az rummegvonással való fenyegetőzés (fegyelmezetlen matrózok megrendszabályozása), vagy három óra folyamatos hazudozás (összerabolt szállítmány elpasszolása tisztes kereskedőknek) által oldható-e meg.

Pozíció: első tiszt

Kinézet: jócskán két méter fölé tornyosuló magasság, és ezt nem sokkal alulmúló szélesség jellemzi. Egész teste szőrtelen, bőre hófehér, hájlebenyei alatt eltűnő kockás alsóneműjén kívül mást többnyire nem visel (és így is panaszkodik a melegre). Az összképet apró, vörös szemek és az arcszerkezetét meghatározó, fültől fülig terjedő, gigászi agyarakat jócskán megvillogtató vigyor teszi teljessé.

Jellemzés: szeret zabálni, és élvezi az éjszakába nyúló beszélgetéseket művészetekről, filozófiáról, zenéről – melyekhez fikarcnyit sem ért. Halk szavú és udvarias, kivéve, mikor a matrózait kell motiválni, ilyenkor ugyanis a folyamatos káromkodás, illetve halálos fenyegetések és az emberi toleranciaszintet jócskán meghaladó mennyiségű alkohol felajánlásának kombinációja jellemzi kommunikációját.

Hátrányok:

Lassú: a sok zsír erősen akadályozza a mozgásban. Utolsónak kezdeményez, lassan mozog. 1-es szintű hátrány, 80 % (alkalmasint ugyanis képes gyors helyzetváltoztatásra, ekkor gurul) – összesen 4 pont.
Ijesztő: beszélgetőpartnerei bizalmának elnyerésében nem sokat segít a három girbegurba, ám annál veszedelmesebb fogsor, illetve a tér minden irányába, de főleg föléjük terpeszkedő test. 60% eséllyel megrémiszti azokat, akikkel békés beszélgetésbe akar bonyolódni – diplomata karakterről beszélve ez sztem megér egy hármas szorzót, összesen 9 pont.
Albínó: hatalmas, fehér strandlabdára emlékeztető alakját elég könnyű éjszaka kiszúrni. Ez mind az észlelésére tett próbákat, mind a rá célzást megkönnyíti szürkület után. 2-es szintű hátrány, 100 % esély – összesen 10 pont.

Szabadpontok elköltése (23)

+1 Kitartás (5)
+6 Cápaember (6)
+6 Hájdagály (6)
+6 Tárgyalókészség (6)

Spiritusz: 1
Kitartás: 4

Cél: minden matrózt okleveles szakácsmesterré képeztetni.

Motiváció: kajával, kincsekkel (amiket a legközelebbi kikötőben kajává konvertálhat), és szakácstudással rendelkező rabszolgákkal.

Felszerelés: szemkötő (for design purposes only), kockás alsónemű, tetoválások (nagyjuk eltűnt a hájredők között).

Harci stílus: fishman karate.

Kor: középkorú

Születési hely: Fishman Island

Technikák:

Fishman karate:
- Fejleharapás: Ez egy Erős támadás, ami a fishman karate szabályaival ellentétes, ezért csak encounterenként egyszer hajlandó használni. Épp emiatt viszont a meglepetés erejével éri az ellenfelet, aki kétszer dob védekezést, és a gyengébbet használja.
- Hullám-csapás: az ütés energiáját a környező vízpára, illetve folyadékközeg nagy távolságokra képes közvetíteni. Ez egy Távolsági támadás, ami főleg vizes környezetre van optimalizálva, ezért különösen páraszegény területeken (pl. sivatagok) Gyengének, míg víz alatt használva Erősnek számít.
- Pontos támadás: exactly what it says on the tin.

Hájdagály:
- Gurulj, Forrest, gurulj (utility): encounterenként egyszer képes gurulva nagy sebességgel közlekedni akármilyen (akár függőleges) felszínen. Az útjába kerülőket értelemszerűen fellöki/kilapítja (standard támadásként kezelendő).
- Párnázott (passzív sebzéscsökkentő): zúzófegyverekkel szemben n+k, szúró/vágó/lőfegyverek és hideg alapú támadások ellen n szintű sebzéscsökkentés. (Ha Luffy passzív sebzéscsökkentése 3-as, és nem ad levonást semmire, akkor n=k=1 reálisnak tűnik.)
- Zsírangyal (utility): hájlebenyei oldalirányú kiterjesztésével képes a közelében álló társai védelmére. A használatát akkor kell bejelenteni, ha az ellenfél támadása sikeres; ilyenkor helyettük kapja be a találatot.

Tárgyalókészség:
- “DOLLLGOZZNI! ZS****! [tüzzs tüzzs*]” (utility): a matrózok motiválása bármilyen, a hajóval kapcsolatos próbán (pl. ágyúzás, navigáció, vészjavítás) újradobást biztosít, ha abban a kellően motivált matrózok tényleges segítséget nyújthatnak. Értelemszerűen nem használható, ha nincs érdemi legénység a karaktereken kívül.
- Biztató szavak (utility): ha egy másik JK Spirituszt költ, hogy bónuszt szerezzen egy próbára, kétszer dobhat az adott próbán, és a kedvezőbb eredményt választhatja. Akárhányszor használható, de egy környi lelkesítő ordibálást igényel Carcharias részéről.

*korbácshangot imitáló hangeffekt két hájlebeny összeütése által

XP:
Vérdíj:

Szag: erősen függ attól, mit evett utoljára. Amúgy halszagú, ájgessz.

Bio:

Carcharias

One piece (ötletgazda) aluminiumtrioxid