Sir Anthony Wayne

Mesterlövész és Őrült Feltaláló

Description:

Név: Sir Anthony Wayne

Faj: Ember

Tulajdnságok:
-Lőfegyverek: 15
Bár alapvetően a pisztolyokat részesíti előnyben, kis barkácsolás után a legtöbb lőfegyvert olyanná tudja varázsolni, hogy képes legyen velük célba találni.
-Illem: 8
Egy úriembernek feltétlenül szükséges a jó modor.
-Őrült Találmányok: 15
Bár az általa alkotott gépezetek hajlamosak felrobbanni vagy egyéb látványos módon használhatatlanná válni, az így készült mérnöki csodák megérik a kockázatot (legalábbis szerinte).

Pozíció: Hajóács (ezt biztosan akarjátok?)/mesterlövész

Jellemzés: Angol úriember és őrült (steampunkos) tudós/feltaláló. Természetesen hazáját tartja a világ közepének. Egyelőre nőtlen.

Hátrányok:
- Becsületszó: ha valamit megígér, azt teljesíti. Persze ez nem terjed ki azokra, akik ezt nem érdemlik meg. Alapbeállás: törvénytisztelő polgárok, marine-ok stb. megérdemlik; kalózok, törvényen kívüliek, lázadók nem. A kategóriák között az átjárás lehetséges (pl. ha rájön, hogy a bűnöző valójában hercegnő, vagy az admirális egy hazug mocsadék), ilyenkor az összes addig tett ígéret szempontjából az új csoportban tartozik az illető (azaz az első példában eddigi elhanyagolt ígéretek egyszerre érvénybe lépnek, a másodikban pedig monden eddigi ígéret automatikusan törlődik). Ha azonban úri becsületszavát adja (ez az “Úri becsületszavamat adom.” vagy ekvivalens mondattal jelzett), akkor azt mindenképpen köteles betartani (még ha egy Caribou kaliberű fickónak tette is).
Mivel Lacinál játszunk, ez 8 pontot ér.

- Őrült Találmányok: ha használja az Őrült Találmányok képességét, akkor minden rontásnál van 70% esély rá, hogy a pofájába robban/más módon negatívan visszahat rá. Ha a próba sikeres, akkor az esély 5% (ilyenkor a készülő mestermű megmarad, csak a karakter kap egy robbanást a pofájába). Ezen kívül minden tárgy, amit épít, vagy hagyják, hogy “fejlesszen” (az összes saját tárgya pl.) megkapja az őrült Találmány™ jelzőt, ami azt jelenti, hogy ha valaki próbát dob velük és rontja, akkor van 70% esély, hogy robbanás/elektromos sokk/stb. következik be. Harcban ezek akkor következnek be, ha az illető egyest dob (találattól függetlenül).
10 pont

- Blueprint Inability: ez igazi Őrült Tudós sosem készít tervrajzokat és sosem épít meg valamit kétszer ugyanúgy. Képes felhasználni mások tervrajzait, de a végeredmény a “fejlesztések” miatt Őrült Találmány™ lesz és valószínűleg csak nagyjából fog hasonlítani a tervrajzon szereplő dologra.
5 pont

Spiritusz: 2

Kitartás: 2

Cél: piszok sok pénzt szerezni

Motiváció: pénzéhség, illetve a mérnöki tudományok mások által épített csodáit is szeretné tanulmányozni.

Felszerelés: Sétapálca (benne elektromos generátor), módosított pisztoly (lsd. később), úriemberhez méltó ruhatár

Szaga: drága dohány és koncentrált nemesség.

Harci stílus: Sétapálcával verekedés, lövöldözés

Kor: 30-as évei elején.

Születési hely: Albion (=Viktoriánus Anglia szerű) (North Blue)

Technikák:
Lőfegyverek:
-Alucard Shot (pontos, területre ható, long-only)
-Monster Hunter (pontos, erős, sniper-only)
-Anderson’s Bane (közelharci, zavaró*, short-only)
[*]zavaró: a célpontot rajtam kívül mindenki +1-gyel támadja a következő köröm végéig.

Illem:
-Lefegyverző Udvariasság (utility): harconként egyszer a következő köre végéig nem támadhatják.
-Vészjósló Udvariasság (passzív utility): megfelelő környezetben (pl. régi kastély, kémia laboratórium, egyéb helyek, ahol őrült tudósok szoktak lenni) használhatja az Udvariasság képességét megfélemítésre.

Őrült Találmányok:
-Shocking Staff (passzív utility): -10-zel használhatja az Őrült Találmányok értéket közelharcra.
-Adaptable Pistol (utility): a lőfegyverének 3 fokozata van: short, long és sniper. Ezek befolyásolják a használható technikákat. Egyel feljebb vagy lejjebb menni egy kör. (Tehát shortból sniperbe vagy vissza kettő.)
-Force Field (passzív utility): az Őrült Találmnyok érték levonások nélkül használható távolharcban védekezésre. Sajnos csak naponta egyszer tudja ezt eljátszani egy encounter erejéig (utána tölteni kell az aksit).

Laborjában egy kemény nap után:

Awayne lab

Bio:

Sir Anthony Wayne

One piece (ötletgazda) Fywillan